SIDA HELPLINE 0800 800 033

Ziua Internationala impotriva Violentei la adresa Lucratoarelor Sexuale

Flashmob sexwork (2)

Scrisoare deschisa nesemnata

“Domnule Comandant,

Asociatia „Maria Magdalena” va ofera prezervativele absolut necesare tuturor. Aceasta donatie de prezervative este determinata de faptul ca ne gandim la sanatatea dumneavoastra, a noastra si a comunitatii din care facem parte.

Va oferim aceste materiale in speranta ca nu le veti mai confisca de la noi si, astfel, veti contribui in mod real si legal la protejarea sanatatii publice.

Cu respect, fara semnaturi”


Asociatia “Maria Magdalena” este un grup informal de lucratoare sexuale care s-au aliat si pledeaza pentru respectarea drepturilor femeilor.

Prezenta scrisoare a fost pregatita in preajma Zilei Internationale impotriva Violentei la adresa Lucratoarelor Sexuale si ar fi trebuit sa fie trimisa catre toate sectiile de politie din Bucuresti, insotita de cate 15 prezervative. Reprezentantele viitoarei asociatii au primit sustinere de la 6 organizatii non-guvernamentale active in domeniul sanatatii si protectiei sociale. Insa scrisoarea nu a fost trimisa de catre membrele grupului „Maria Magdalena” pentru ca nu au avut curajul de a o semna, temandu-se de posibile repercusiuni.

ARAS si Carusel considera ca, nesemnata, netrimisa si scrisa de membrele unei asociatii care inca nu a reusit sa se infiinteze, scrisoarea spune: „Incetati violenta la adresa femeilor implicate in prostitutie!”.

Cele doua organizatii trimit in numele grupului „Maria Magdalena” scrisoarea si va stau la dispozitie pentru informatii suplimentare.

Monica Dan, ARAS www.arasnet.ro | telefon: 0745 101 470

Marian Ursan, director Carusel www.carusel.org | telefon: 0744 682 227

17.12.2014