SIDA HELPLINE 0800 800 033

”Responsabilitate pentru sănătate”, un proiect dedicat tinerilor din București

Primăria Capitalei, Consiliul Local al Municipiului București / Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și ARAS / Asociația Română Anti-SIDA anunță lansarea unui nou proiect

București, 15 noiembrie 2018 – Anunț lansare proiect

RESPONSABILITATE PENTRU SĂNĂTATE — UN PROIECT DEDICAT TINERILOR DIN BUCUREȘTI

Numărul de cazuri noi de infecție cu HIV crește constant în România cu, în medie, 650 de cazuri noi pe an, dintre care peste jumătate sunt din București.

Din cauza evoluției naturale a bolilor transmisibile și în absența educației pentru prevenire, în cazul hepatitelor, tuberculozei și al bolilor transmisible situația este asemănătoare, dar mai puțin documentată public. Mai mult, accesul la testarea pentru diagnosticarea acestor afecțiuni este redusă încă, inclusiv în Capitală, mai ales pentru tinerii care studiază sau lucrează aici, fără a avea domiciliul în această localitate.

De asemenea, infecția cu HIV rămâne unul dintre criteriile de discriminare cele mai puternice și mai frecvente, alături de apartenența la etnia roma sau de orientarea sexuală. Conform Programului SIDA al Națiunilor Unite, existența discriminării în comunitate limitează demersurile de prevenire, diagnosticare, tratament și sprijin, deoarece persoanele afectate nu au curaj să acceseze serviciile disponibile.

Primăria Capitalei, Consiliul General al Municipiului București / Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și ARAS – Asociația Română Anti-SIDA – derulează împreună, în perioada 15 noiembrie-15 decembrie 2018, un proiect care dezvoltă în Municipiul București modele de informare inovative pentru responsabilizarea tinerilor față de propria sănătate și pentru combaterea discriminării.

Pe durata proiectului, va fi promovată, prin contul de facebook ARAS București, o galerie în care vor avea loc toate evenimentele din proiect (seminarii online de prevenire HIV, respectiv de prevenire a discriminării, expoziție de afișe și spoturi de sănătate, concurs de cunoștințe despre testarea HIV, concurs soldat cu premii).

În paralel cu activitățile desfășurate în mediul virtual, tinerii vor avea la dispoziție și servicii de informare adaptate nevoilor lor, prin intermediul liniei telefonice gratuite SIDA Helpline – 0.800.800.033, precum și prin e-mail.

Campania se desfășoară într-o perioadă calendaristică bogată în evenimente internaționale de sensibilizare a publicului față de testarea HIV/hepatite, față de solidaritatea cu persoanele afectate de infecția cu HIV, față de drepturile omului etc.

Secvențele principale ale campaniei și rezultatele de parcurs/final vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă.

Promovarea campaniei în mediul virtual va fi sprijinită de o firmă de specialitate.

Valoarea totală a proiectului este de 61.150 lei, din care 55.000 lei contribuția finanțatorului (PMB/CLMB-DGASMB) și 6.150 lei – contribuția proprie a beneficiarului (ARAS).

Pentru mai multe informații, urmăriți: https://Facebook.com/ARASRomania/ResponsabilitatePentruSanatate | www.arasnet.ro.

Proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. Conţinutul acestui proiect este în responsabilitatea exclusivă a partenerilor proiectului și în nici un mod nu se poate considera că reflectă punctele de vedere ale Municipiului București.