SIDA HELPLINE 0800 800 033

Checkpoint

Primul centru de testare comunitară din România care se adresează exclusiv bărbaților care fac sex cu bărbați și femeilor trans (și până în decembrie 2020 singurul).  

Testarea pentru HIV, în România, încă poate fi un proces dificil, discriminatoriu și neprietenos cu cel care o solicită, mai ales dacă acesta este membru al comunității LGBTQI+. În acest context, ne-am dorit să creăm un centru unde testarea să fie și despre informare, empatie, înțelegere și respect, nu doar despre sânge, ace și frica de ace. 

În cadrul centrului pe lângă testare HIV, se realizează testare pentru Sifilis, Hepatită B și C, toate gratuit, anonim, confidențial și cu rezultatul pe loc.  

Serviciile Checkpoint ARAS nu se rezumă doar la testare. Consilierii noștri asigură partea de informare și consiliere pentru fiecare persoană care accesează serviciile centrului. Însă nu este suficient să vorbim despre un comportament sexual sănătos, trebuie să îl și punem în practică, motiv pentru care la Checkpoint oferim gratuit prezervative și lubrifiant, pentru toți cei care au nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.