SIDA HELPLINE 0800 800 033

Ce este Săptămâna Testării?

ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, cu susținerea Abbott,  a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Durex organizează în România a doua ediție a Săptămânii Internaționale a Testării, care se desfășoară între 22 și 28 noiembrie 2021.

Săptămâna Internațională a Testării este o inițiativă a Coaliției PLUS,  rețea internațională de luptă împotriva SIDA și a hepatitelor virale, în care ARAS este membră cu drepturi depline. Campania își propune să aducă în prim plan necesitatea testării HIV și a testării pentru depistarea heptatilor în rândul populației și a grupurilor vulnerabile. 

În cadrul acestei de-a doua ediții, ARAS cu ajutorul partenerilor săi, trimite  kituri de autotestare în întreaga țară.  Obiectivul campaniei de autotestare este de a crește accesul la testare HIV pentru toate categoriile de populație și de a atrage atenția asupra importanței testării și a cunoașterii statusului.  

În paralel, în București, public larg și grupurile vulnerabile pot să se testeze cu programare, direct la sediile ARAS special dedicate acestei campanii. Programările se pot face pentru oricare dintre următoarele trei locații:

  1. CheckPoint Aras, programări la numărul de telefon 0751.010.539 pentru testare cu prezență fizică. 
  2. ARAS Ocol, programări la numărul de telefon 0740.303.744, pentru testare cu prezență fizică
  3. ARAS Titan, programări   031.437.80.57 pentru testare cu prezență fizică

ARAS estimează că aproximativ 800 de persoane se vor putea testa la domiciliu folosind un auto-test HIV, pe care ARAS îl va trimite gratuit, prin curierat rapid. Pentru că protecția rămâne cel mai eficient mod de a preveni HIV, autotestul va veni însoțit și de prezervative, oferite gratuit de o companie parteneră ARAS în lupta împotriva HIV.  

Cei interesați pot afla mai multe informații despre eveniment, accesând pagina de Facebook CheckPoint ARAS sau Instagram CheckPoint precum și pagina oficială de Facebook a ARAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *