Afiliere cabinete de medicină de familie – pacienți jud. Bacău – ARAS

Afiliere cabinete de medicină de familie – pacienți jud. Bacău

„ASOCIAȚIA ROMÂNĂ ANTI-SIDA, partener al Universității de Medicină și Farmacie GRIGORE T. POPA” din Iași (partener principal) și al Spitalului Clinic Județean de Urgență „SF. SPIRIDON” Iași în proiectul „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament a pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est si Sud-Est – LIVE(RO) 2 – EST”, anunță lansarea, începând cu 28 martie 2022, a procedurii de afiliere a cabinetelor de medicină de familie aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru implementarea activității de screening pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/ D și C.

În această etapă, screeningul se adresează pacienților din județul Bacău. 

Persoanele care beneficiază de servicii medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/ D și C în cadrul acestui proiect sunt persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta peste 18 ani; au domiciliul/ reședința în județul Bacău; nu fac parte din categoria persoane gravide şi/ sau persoane lipsite de libertate. Minim 70% dintre persoanele care vor beneficia de servicii medicale vor fi persoane vulnerabile.

Serviciile medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/ D și C care urmează să fie efectuate de Cabinetele de medicină de familie persoanelor vizate sunt următoarele:

  1. Consultație preventivă
  2. Consultație efectuare procedură testare
  3. Consultație post efectuare procedură testare.

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, Apel de proiecte: POCU/ 755/4/9 și se desfășoară în perioada 11 august 2020 – 29 decembrie 2023.

Toate informațiile și documentele necesare pentru afiliere pot fi consultate și descărcate la următoarele link-uri:

Anunț afiliere

Prelungire afiliere Bacău până la data de 20 mai 2022

Procedură afiliere

Anexa 1 – Cerere înscriere

Anexa 2 – Declarație evitare dublă finanțare

Anexa 3 – Consimțământ GDPR

Model contract și anexe afiliere

Lista entităților declarate admise la 06.05.2022

Lista entităților declarate admise la 13.05.2022

Lista entităților declarate admise la 20.05.2022

Lista entităților declarate admise/respinse/retrase la 27.05.2022

Lista entităților declarate admise/respinse/retrase la 31.05.2022

Lista entităților declarate admise/respinse la 3.06.2022

Lista entităților declarate adminse/respinse la 10.06.2022

Lista centralizată a entităților declarate adminse/retrase/respinse

Începând cu data de 10 iunie 2022 demarează activitățile de depistare precoce (screening) în județul Bacău în cadrul proiectului “Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est și Sud-Est – LIVE(RO) 2 – EST”, cod MySMIS 136209.

Serviciile de asistență medicală asigurate de prestatorii din județul Bacău cu care ARAS a încheiat contracte de colaborare/efectuare servicii medicale se vor derula pe parcursul a 6 luni de la data prezentei decizii.

Pentru mai multe informații: 0751 120 592, email: afiliere.est3@arasnet.ro

Articolul anterior
Afiliere cabinete de medicină de familie – pacienți jud. Prahova și Mehedinți
Articolul următor
Apel pentru participare la screening (testare rapidă) pentru hepatite în județul Bacău
Meniu
Sari la conținut