CENTRUL COMUNITAR DE REDUCERE A RISCURILOR ARAS TITAN – ARAS
CENTRUL COMUNITAR DE REDUCERE A RISCURILOR ARAS TITAN

A fost înființat în anul 2008 și licențiat ca serviciu social în baza legii 197/2012 de către MMJS astfel: serviciul de asistență comunitară Titan, cod serviciu social 8899 CZ-PN-V înființat și administrat de furnizorul Asociația Română Anti-SIDA acreditat conform certificatului de acreditare nr. 0013152/28.08.2017 deține licența de funcționare nr. 0005652, sediul București, sector3, Bdul 1 Decembrie 1918, nr.9J.

Scopul acestui centru este diminuarea riscurilor de infectare cu HIV/VHB/VHC, tuberculoză, suport pentru prevenire,diagnostic și tratament, prevenirea complicațiilor acestor infecții și a riscului de deces prin supradoză.

Centrul se adresează persoanelor din grupurile vulnerabile, persoanelor care consumă droguri, persoanelor care practică sexul comercial, persoanelor care sunt afectate de HIV/SIDA sau cu hepatite virale B și C (VHB și VHC), TBC precum și populației generale.

Serviciile furnizate în cadrul centrului sunt: schimb de seringi; testare rapidă pentru HIV, VHB, VHC și sifilis; referiri către servicii medicale specializate; asistență medicală primară, vaccinare împotriva VHB; consiliere psihologică, asistență socială și orientare vocațională, suport în integrarea socială și profesională.

Echipa centrului este formată din următorii specialiști: 1 asistent social coordonator, 2 medici, 1 asistent medical, 1 asistent social, 1 psiholog, 3 lucrători sociali, 2 personal administrativ.

Centrul asistă anual 500-1.000 persoane vulnerabile.

 
Meniu
Sari la conținut