Centrul de Sănătate ARAS OCOL

Centrul de Sănătate ARAS OCOL a fost înființat în anul 2014. Centrul de Sănătate ARAS OCOL a fost gândit ca o clinică de medicină generală și consiliere care să deservează publicul larg din București dar și o categorie de public mai specială – persoanele care se luptă cu adicțiile și care doresc să se recupereze din aceste probleme. 

Astăzi, Centrul de Sănătate ARAS OCOL primește pacienți pentru medicină generală, precum și persoane din grupurile vulnerabile, persoane cu dependență de opiacee, persoane care consumă droguri injectabile, persoane care practică sexul comercial și persoane afectate de HIV/SIDA, VHB și VHC. Pentru aceste persoane, Centrul de Sănătate ARAS OCOL are un serviciu dedicat și integrat în Centrul de Sănătate, denumit Centrul de Asistenta Integrata a Adictiilor.

Echipa ARAS OCOL este formată din: 

1 coordonator
4 medici de medicină generală
2 asistenti medicali
3 psihologi
1 asistent social
2 lucratori sociali

Centrul ARAS OCOL reprezintă o alternativă sigură și eficientă pentru persoanele care sunt în cautarea unor servicii de testare, de terapie și consiliere.

Publicul larg are acces la testare HIV, Hep B, Hep C și sifilis în mod gratuit. Organizația noastră încurajează donațiile pentru a putea continua să ofere aceste testări în mod gratuit. Puteți dona aici și aici

Complementar, în cadrul Centrului de Sănătate există cabinete de terapie și consiliere contra cost. Pentru mai multe informații cu privire la consilierea oferită, la costurile serviciului de consiliere și programul de terapie, vă rugăm să consultați pagina web a Centrului ARAS OCOL sau să sunați la numele de telefon de mai jos. 

De asemenea, persoanele care se confruntă cu adicții (în special cele care sunt dependente de opiacee) pot apela la personalul specializat pentru suport, consiliere și ajutor.

Servicii furnizate: tratament substitutiv cu metadonă (contra cost); servicii medicale; consiliere psihologică (contra cost); terapii alternative; teste rapide HIV, VHB, VHC (gratuite); informare și educare privind reducerea riscurilor de infectare cu HIV, VHB și VHC și alte ITS uri (gratuit) ; referiri și acompanieri către servicii medicale specializate (gratuit); asistență socială, orientare vocațională (gratuit) , suport în integrarea socială și profesională;