SIDA HELPLINE 0800 800 033

Centrul de Sănătate ARAS OCOL

Centrul de Sănătate ARAS OCOL a fost înființat în anul 2014. Centrul de Sănătate ARAS OCOL a fost gândit ca o clinică de medicină generală și consiliere care să deservească publicul larg din București, dar și  persoanele care se luptă cu adicțiile

Astăzi, Centrul de Sănătate ARAS este furnizorul de servicii medicale pentru persoane din grupurile vulnerabile, persoane cu dependență de opiacee, persoane care practică sexul comercial și care traiesc cu HIV, VHB și VHC. Merită menționat faptul că Centrul de Sanatate ARAS- OCOL a reușit din 2020 să devină CAIA – Centru de Asistență Integrată a Adicțiilor, obținând toate acreditările necesare.

Echipa ARAS OCOL este formată din: 

  • 1 coordonator
  • 4 medici
  • 2 asistenti medicali
  • 2 psihologi
  • 1 asistent social
  • 2 lucratori sociali

Centrul ARAS OCOL reprezintă o alternativă sigură și eficientă pentru persoanele care sunt în cautarea unor servicii de testare, de psihoterapie și consiliere.

Publicul larg are acces la testare HIV, Hep B, Hep C și sifilis în mod gratuit. Organizația noastră încurajează donațiile pentru a putea continua să ofere aceste testări în mod gratuit. Puteți dona aici și aici

Complementar, în cadrul Centrului de Sănătate există cabinete de psihoterapie și consiliere psihologică contra cost. Pentru mai multe informații cu privire la consilierea oferită, la costurile serviciului de consiliere și programul de terapie, vă rugăm să consultați pagina web a Centrului ARAS OCOL sau să sunați la numerele de telefon de mai jos. 

De asemenea, persoanele care se confruntă cu adicții de opiacee pot apela la personalul specializat pentru  sprijin, consiliere și ajutor.

Servicii furnizate: tratament substitutiv cu metadonă (contra cost); consiliere psihologică (contra cost); teste rapide HIV, VHB, VHC (gratuite), sifilis; informare și educare privind reducerea riscurilor de infectare cu HIV, VHB și VHC și alte ITS uri (gratuit) ; referiri către servicii medicale specializate (gratuit); asistență socială.