CHECKPOINT – ARAS
CHECKPOINT

Primul centru de testare comunitară din România care se adresează exclusiv bărbaților care fac sex cu bărbați și femeilor trans (și până în decembrie 2020 singurul).
HIV/SIDA rămâne una dintre cele mai importante provocări ale sănătății publice din lume, în special în țările cu venituri mici și medii.   
OMS

La nivel mondial, nevoia testării regulate, cel puțin pentru HIV (Virusul Imunodeficienței Umane), este constantă, iar din păcate România nu reușește să satisfacă cererea. Ca răspuns, ARAS promovează și asigură deja, de peste 20 de ani, testare pentru HIV, Hepatita B, Hepatita C, pentru toate categoriile de persoane.

Nu ne-am oprit aici. Testarea pentru HIV, în România, încă poate fi un proces dificil, discriminatoriu și neprietenos cu cel care o solicită, mai ales dacă acesta este membru al comunității LGBTQI+.

În acest context, ne-am dorit să creăm un centru unde testarea să fie și despre informare, empatie, înțelegere și respect, nu doar despre sânge, ace și frica de ace.

Și am făcut-o! În AUGUST 2017 am început cu o singură locație și o zi de testare pe săptămână. În momentul de față testarea se realizează în trei locații, două zile pe săptămână, urmând să extindem
activitatea cu încă o zi.

Ne-am dorit să nu existe bariera neînțelegerii între consilieri și beneficiari, motiv pentru care consilierii sunt fie membri ai comunității, fie persoane foarte deschise cu aceasta.

Ne-am dorit ca testarea să fie accesibilă tuturor, așa că am făcut-o gratuită și anonimă.

Serviciile Checkpoint nu se rezumă doar la testare. Consilierii noștri asigură partea de informare și consiliere pentru fiecare persoană care accesează serviciile centrului.

Nu este suficient doar să vorbim despre un comportament sexual sănătos, trebuie să îl și punem în practică, motiv pentru care la Checkpoint oferim gratuit prezervative și lubrifiant, pentru toți cei care au nevoie.

Meniu
Sari la conținut