SIDA HELPLINE 0800 800 033

Donează 20% din impozitul companiei tale

Persoanele juridice pot direcționa 20% din impozitul pe venit sau pe profit către organizații non-profit în baza unei declarații ANAF și a unui contract de sponsorizare. Iată mai jos un ghid scurt cum poți deveni sponsor și partener al Asociației Române Anti-Sida

Pasul 1

Iei legătura cu contabilitatea firmei tale și rogi colegii să îți calculeze suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit (sau din profit) pe acest trimestru (sau anual) – vor completa Declarația 107 sau Declarația 100

Pasul 2

Administratorul firmei descărcă și completează contractul de sponsorizare cu cifra confirmată de contabilitate – vezi Contract de Sponsorizare ARAS sau mai jos.

Pasul 3

Administratorul firmei trimite contractul în format WORD/PDF la pe adresa maria.georgescu@arasnet.ro sau pe adresa poștală (Bd. Eroii Sanitari nr. 49, sect. 5, 050471, București).

Întrebări și Răspunsuri

1. Cine scrie și depunde aceste declarații?
Echipa ta de la financiar-contabilitate. Sunt cei mai buni prieteni ai tăi în materie de taxe și declarații. Tot ei știu și deadline-ul de depunere a declarațiilor. Iar dacă nu se descurcă îi poate ajuta echipa noastră!

2. La ce folosește sponsorizarea mea?
Această facilitate fiscală poate pune în legătură  peste 180.000 de companii din România cu sutele de mii de tineri care pot intrat în contact cu produsele sau serviciile companiei tale.

3. Cum îmi ajută ARAS compania?
ARAS îți va promova gratuit serviciile sau produsele în toate materialele sale de marketing sau activitățile sale finanțate din sponsorizarea făcută de compania ta.

4. Cum ajută compania mea, ARAS?
ARAS primește sponsorizarea direct de la compania ta și o va folosi pentru programe de educare, informare sau prevenire. ARAS poate astfel promova produsele sau serviciile companiei tale în rândul comunității și publicului său. Procedura este simplă.

5. N-am înțeles nimic. Zi-mi pe scurt ce vreți
Firma ta poate deduce valoarea până la nivelul de 20% din impozitul pe venit sau pe profit datorat pentru trimestrul/anul în care a înregistrat cheltuielile. Vorbește cu contabilul tău despre Declarației nr. 107 (pe an) sau a Declarației 100 (pe trimestru)  și tu completază Contractul de Sponsorizare. Dacă ai întrebări, trimite-ne și un email pe adresa maria.georgescu@arasnet.ro

6. În ce se transformă sponsorizarea mea?
Se vor finanța programe de educare pentru tineri organizate de ARAS iar compania ta va fi promovată prin toate canalele disponibile ale ARAS

7. Cine este ARAS?
ARAS este o organizație non-profit activă de 30 de ani în domeniul serviciilor medicale comunitare. Avem acces la comunități importante pentru companii și credem că putem să oferim parteneriate de încredere. Ultimul nostru parteneriat prin sponsorizare și redirecționarea a 20% din impozitului pe venit (persoane juridice) a fost cu trustul Media PRO – PRO TV. De ceea, credem că și compania ta poate profita de un astfel de parteneriat cu noi.

Important de reținut este faptul că sprijinul tău poate fi trimestrial. Vorbește cu serviciul tău de contabilitate cum poți redirecționa cei 20% din impozitul pe venit sau pe profit!

8. Documente și linkuri utile
Ai nevoie de mai multe informații despre cadrul legal? Vezi aceste documente: