Donează – ARAS
Donează

Donând ești alături de noi

Donație lunară* Prin selectarea acestei opţiuni sunteţi de acord cu efectuarea automată a unor plăţi recurante care se vor efectua pe o perioadă de 12 luni. Intervalul dintre plăţi va fi de 28 zile. Puteţi renunţa în orice moment la procesarea automată a plăţilor recurente contactând comerciantul sau EuPlătesc.ro la adresa office@europayment.services.

Alătură-te ca Voluntar

Orice asociație non-guvernamentală știe cât de importanți sunt voluntarii pentru desfășurarea activităților ei. VoluntARASii, în pricipal elevi și studenți, fac mai mult decât o simplă activitate în timpul liber. Orice voluntariat presupune o dezvoltare persoanală a individului, doar prin simpla implicare într-o cauză în care crede, luând atitudine față de nedreptate și încercând să aducă o schimbare pozitivă în societate.

Ce fac voluntarii ARAS

În ARAS, principala activitate realizată de voluntari, se desfășoară în licee, acolo unde au loc sesiuni de informare și educare sexuală. Ne asociem cu diverse licee, acolo unde o sesiune de voluntariat va ține trei ore: HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuală și o ultimă oră despre prevenția acestor boli.

Cred că acum se înțelege de ce lucrăm în pricipal cu voluntari tineri: facem educare între egali. Discuțiile din clasă sunt libere iar elevii se simt în siguranță să discute cu cineva apropriat de vârsta lor.

Activitatea voluntarilor nu selimitează la sesiunile de informare din licee. Ziua Lumânărilor Aprinse (o zi internațională stabilită pentru comemorarea persoanelor seropozitive decedate), ONG FEST (un eveniment dedicat ONG-urilor), sunt momente de care voluntarii profită pentru a sta de vorbă cu oamenii despre Asociație și virusul HIV.

Campaniile de testare și informare, realizate pe de o parte de către anjațaii ARAS iar pe de altă parte de voluntari, reprezintă întotdeauna un succes pentru asociație.

Câteva cuvinte despre procesul de recrutare

Anual se organizează două sesiuni de recrutare a voluntarilor. Aceștia trec printr-un interviu, un training și un examen, astfel atunci când vine vorba despre cauzele Asociației, voluntarii sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare.

Meniu
Sari la conținut