SIDA HELPLINE 0800 800 033

CENTRUL DE INFORMARE ȘI SUPORT PENTRU ADOLESCENȚI ȘI PĂRINȚII LOR

Centrul are ca obiectiv prevenirea consumului și a consecințelor asociate consumului de substanțe psihoactive (droguri).

Serviciul funcționează din februarie 2023 la sediul din Bdul 1 Decembrie 1918, nr.9J, sector 3, București.

În cadrul acestui serviciu adolescenții, tinerii (11-25 de ani), părinții și profesioniștii în domeniu (profesori, consilieri școlari, educatori, psihologi, asistenți sociali), pot participa gratuit la ateliere de formare Ateliere InDependențe byARAS în cadrul cărora se oferă informații despre despre mecanismul dependenței, efectele folosirii de substanțe psihotrope și modalități practice de a gestiona riscul adolescentului de a începe consumul de droguri și de a deveni dependent (comunicarea cu tinerii, înțelegerea situației/lumii adolescentului). De asemenea, se discută despre ce s-ar putea face în situația în care adolescentul consumă deja droguri, pentru a reduce impactul consumului și efectele nedorite.

Cu o durată totală de 8 ore (două întâlniri a câte 4 ore fiecare), atelierele sunt facilitate de profesioniști cu experiență în domeniul adicțiilor (1 psihiatru, 2 psihoterapeuți) și 4 tineri voluntari ARAS instruiți special pentru a lucra cu tinerii.