SIDA HELPLINE 0800 800 033

În Săptămâna Internațională a Testării poți face un test HIV acasă!

Testarea este importantă și trebuie să fie ușoară, de aceea anul acesta poți comanda testele acasă sau poți veni la centrele de testare ARAS – Asociația Română Anti-SIDA (mai multe informații aici). Comandă gratuit un test, noi te consiliem și te instruim cum să-l faci, apoi ți-l livrăm acasă.

Testele sunt în număr limitat, așa că nu amâna să comanzi un test!

Cum? Îți arătăm noi.

1. Comandă testul

Completează formularul și comandă gratuit un test HIV între 20-26 noiembrie.

*vei primi și un test rapid pentru Hepatită C

3. Consiliere pre-testare

Testarea HIV este însoțită de consiliere. Aceasta include o prezentare video și un scurt chestionar online. După completarea chestionarului, testele vor fi rezervate pentru tine.

Despre organizatori

ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, cu susținerea Coaliției Plus, Gilead Sciences România, Elton John AIDS Foundation, Sidaction și Institutul Național de Boli Infecționase „Prof. Dr. Matei Balș” organizează în România a patra ediție a Săptămânii Internaționale a Testării, care se desfășoară între 20 și 26 noiembrie 2023.

Săptămâna Internațională a Testării este o inițiativă a Coaliției PLUS,  rețea internațională de luptă împotriva SIDA și a hepatitelor virale, în care ARAS este membră cu drepturi depline. Campania își propune sensibilizarea publicului larg și a persoanelor vulnerabile la problematica testării HIV, un prim pas ce trebuie făcut în lupta împotriva acestei epidemii.

În cadrul acestei ediții, ARAS își propune să facă testarea cât mai accesibilă și ușoară, astfel persoanele interesate se pot testa fie la centrele ARAS din București, Cluj și Iași, fie își pot comanda testele la domiciliu în întreaga țară. Surpriza anului acesta este că pe lângă testul HIV fiecare participant va primi și un test rapid pentru Hepatită C. 

800 de persoane se vor putea testa la domiciliu folosind teste pe care ARAS le va trimite gratuit, prin curierat rapid. Pentru că protecția rămâne cel mai eficient mod de a preveni HIV, testul va veni însoțit și de prezervative.

Campania este susținută la nivel interațional de: Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD), Robert Carr Fund,  Expertise France prin programul “L’initiative” și Primăria Bruxelles.